ART. 2 ERVARING JOURNALISTE GENEZINGSDIENST

ART. 2 ERVARING JOURNALISTE GENEZINGSDIENST

1200-Ik-ben-wel-benieuwd-wat-Hij-me-te-zeggen-heeft

Ik ben wel benieuwd wat Hij me te zeggen heeft

Door Anneke
Het was niet mijn bedoeling ervaringsdeskundige te worden in een gebedsdienst. Ik ben christelijk opgevoed en ga wekelijks naar de kerk. Het geloof geeft mij veel richting, warmte en liefde die ik ook probeer door te geven aan mensen om mij heen.
Met genezingsdiensten en genezingen heb ik weinig ervaring. Ik geloof dat God kan genezen maar had het niet vaak van dichtbij gezien en ik had me dan ook voorgenomen mijn kritische bril op te zetten. Ik noteerde wat er zoal gebeurde in de dienst, zoals je van een journalist mag verwachten.
Er was zang, veel in het Engels. Er was de drummer die met één hand drumde en de andere aanbiddend in de lucht hield. Er waren getuigenissen van mensen die zeiden genezen te zijn, gevolgd door applaus en ingetogen gejuich. De voorganger vertelde iets naar aanleiding van een bijbelvers: je bent geroepen om gezegend te worden. Ik bekeek ook de mensen die er zaten. Er zaten mannen, vrouwen en er was vanwege het late tijdstip één kind, een jongetje.
Voor mij zat een zware vrouw met kort pluizig haar en een kabeltrui. Ze leek me een buitenstaander. Toen de voorganger mensen uitnodigde om naar voren te komen liet ze zich met moeite door haar vriendin overtuigen. De voorganger Paul en zijn vrouw Irma van der Boom legden een hand op hoofd of rug van een persoon en baden met hem terwijl de band speelde. Het was niet hoorbaar wat werd gezegd. De rij groeide.
Ik liep rond en maakte foto's, noteerde wat. Tot Patricia de Kok naar me toe kwam. Ze had sinds haar zesde last van haar darmen en sinds haar elfde scoliose: een scheefgegroeide rug die veel pijn veroorzaakte. Artsen konden haar niet helpen en ook alternatieve genezers boden geen soelaas. Eind 2009 leerde De Kok God kennen en vanaf dat moment is de pijn in een paar weken tijd verdwenen zo had ze voor de dienst al verteld.
Ze zei: je hoeft niet te denken dat je omdat je aan het werk bent, niet naar voren mag komen, hoor. Dat wilde ik je even zeggen.
Is dit een uitnodiging van God, dacht ik. Nou, dan ben ik ook wel benieuwd wat Hij me te zeggen heeft. Paul van der Boom keek verrast en ik vertelde hem over de uitnodiging. Is er iets waar je voor wilt bidden? Ik vertelde over de pijn uit mijn jeugd vanwege een depressieve ouder die door die psychische ziekte geen goede ouder had kunnen zijn. Paul en Irma van der Boom baden beiden hardop. Ze vroegen God om de plek van de pijn in te nemen. Mijn knieën begonnen te knikken alsof ik er geen controle meer over had. Even tevoren had ik me afgevraagd of ik niet in trance was en ter controle maakte ik in mijn hoofd enige sommetjes. Dat lukte, ik was er dus bij.
Toen ik even later weer zat, zei Patricia: God heeft echt iets met je gedaan, hè? Ik aarzelde, zei dat ik eerst uit de sfeer wilde om te 'controleren' of het thuis nog het geval was. Ik voelde verwarring maar ook een soort opluchting. Thuis was er blijdschap. En de volgende dag merkte ik het pas echt. Het gevoel van pijn was verdwenen. Niet de herinneringen, maar er lag een soort zachtheid over alsof ik het achter me mocht laten.
Tijdens de dienst bad Paul van der Boom vanaf het podium ook voor mensen met rugklachten. "Leg je hand op de zere plek, God wil die genezen." Ik dacht aan een goede vriendin die helemaal beperkt is in haar dagelijks leven door rugklachten en binnenkort geopereerd moet worden. De volgende dag hoorde ik dat ze juist die avond zonder medicijnen naar bed was gegaan en heerlijk had geslapen. En ook de volgende dag kon ze het zonder pijnstillers af. Genezingen? Wonderen? Voor mij wel.

Zondagsdienst Jacobuskerk

BLC Jacobuskerk artikel 660x240

Jacobuskerk,
Pr. Bernhardplein 39-40, Utrecht
Diensten om 10, 12 en in september weer om 17 uur


KvK Utrecht: 30184889

Coming up

Toon complete agenda

Contact details

Best Life Church
Pr. Bernhardplein 39-40
3555 AL Utrecht

tel. 030-2430935
info@bestlifechurch.nl


Hillsong
Best Life Church is lid van
het Hillsong netwerk

 
U bevindt zich hier: Start Helping Genezingen in Best Life Church media ART. 2 ERVARING JOURNALISTE GENEZINGSDIENST