ONS UTRECHT – ART. 1 GENEZINGSAVOND

ONS UTRECHT – ART. 1 GENEZINGSAVOND

1200-Genezingsdiensten-van-Best-Life-Church-Utrecht

Genezingsdiensten van Best Life Church Utrecht

Door Anneke
Genezingen van kanker, hooikoorts, anorexia, borderline, astma, een golvend netvlies. Een voetnoot in de medische geschiedenis want 'onverklaarbaar', maar voor de mensen die het betreft een grote ommekeer in hun leven. Best Life Church Utrecht hield afgelopen weekend drie genezingsdiensten. "Wij passen de principes van Jezus toe en die werken."

Ben Karels (77) had kanker met uitzaaiingen. De artsen gaven hem nog drie maanden om te leven. Na een genezingsdienst constateerde de dokter: je mankeert niets. Karels is inmiddels al zeven jaar in leven.
Sophie -ze wil niet met haar achternaam in de krant- is sinds oktober lid van Best Life Church – voorheen God is Liefde. Ze is gedoopt maar niet gelovig opgevoed. Haar hele leven was ze op zoek tot ze bij Best Life Church kwam. "Ik kreeg een liefdevolle ontvangst en zag het ene na het andere wonder gebeuren." Sophie, teamleider in een ziekenhuis, is genezen van chronische verkoudheid en inspanningsastma. "Ik kan weer sporten en dansen op een bepaald niveau. M'n medicijnen heb ik niet meer nodig. Er is 's avonds voor gebeden en 's ochtends stond ik voor honderd procent hernieuwd op."
Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar er zijn veel getuigenissen te horen in de kerk in Utrecht die zestien jaar geleden gesticht werd uit het niets door Paul en Irma van der Boom, en inmiddels uit meer dan driehonderd leden bestaat. Paul is voorganger van de gemeente. "Normaalgesproken deden we één genezingsdienst in een jaar, maar ik kreeg het idee om het vaker te doen en heb gebeden om te vragen of dat Gods bedoeling was. Want wij verwachten het niet van mensen, God geneest. We passen Jezus principes toe en die blijken te werken. Bidden helpt, het geeft warmte uit de hemel in het hart. Het gaat buiten het verstand om maar werkt wel. Jezus genas en door gebed kan dat nog.

RÖNTGENFOTO
Er is volgens de voorganger ook wetenschappelijk bewijs van genezingen. Zo zijn er officiële diagnoses van artsen en bijvoorbeeld röntgenfoto's. Esther genas van borderline – de psychiater liet weten niets meer van deze beperking bij haar te zien nadat ze de diagnose had gekregen en na gebed. Daarnaast had ze een botbreuk en de botten groeiden niet meer aan elkaar, ook niet na een operatie. Na gebed is de breuk weer genezen, te zien op de röntgenfoto's.
"Artsen reageren vaak professioneel, enkele artsen zijn wel open en zeggen dat ze wel vaker wonderen zien."
Maar het is niet Van der Booms bedoeling om mensen te overtuigen. "We hoeven geen erkenning van mensen. We passen het vrijwillig toe en mensen worden er enthousiast van.
Maar sterft er dan niemand voortijdig bij Best Life Church? In de afgelopen jaren eigenlijk maar één persoon. God geeft ons zeventig of tachtig levensjaren staat in de bijbel, daar houden we aan vast. Soms moet je volharden in gebed, soms zie je de genezing niet ineens maar is het proces in gang gezet. Maar God wil iedereen genezen. Je kunt zelf bidden en om Gods nabijheid vragen. Je hebt niets te verliezen."
Best Life Church is een veelkleurige gemeente met een jonge uitstraling. "Er zijn hier wel veertig nationaliteiten, de integratie is helemaal gelukt. Een ambtenaar van de gemeente kwam laatst naar me toe en zei: hoe krijg je het voor elkaar? Er ziten zelfs Marokkanen in de kerk."

Zondagsdienst Jacobuskerk

BLC Jacobuskerk artikel 660x240

Jacobuskerk,
Pr. Bernhardplein 39-40, Utrecht
Diensten om 10, 12 en in september weer om 17 uur


KvK Utrecht: 30184889

Coming up

Toon complete agenda

Contact details

Best Life Church
Pr. Bernhardplein 39-40
3555 AL Utrecht

tel. 030-2430935
info@bestlifechurch.nl


Hillsong
Best Life Church is lid van
het Hillsong netwerk

 
U bevindt zich hier: Start Helping Genezingen in Best Life Church media ONS UTRECHT – ART. 1 GENEZINGSAVOND